Objavljeno: 25. 1. 2024. u 10:50
Administrator

Sveučilište u Zagrebu tradicionalno sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja predstavljanjem svoje bogate povijesne, kulturne i akademske baštine. Kako u akademskoj godini 2023./2024. obilježava 355 godina djelovanja i 150 godišnjicu utemeljenja modernog Sveučilišta, potaknuti temom 19. Noći muzeja „Muzeji i nova publika“ Sveučilište želi sveučilišni život i tradiciju posebno približiti našim studentima.

U novom prostoru Rektorata (zgrada SEECEL) od 18,00 do 19,30 sati u petak 26. siječnja organiziran je prigodni program uživo za studente u kojem će izravno moći upoznati povijesni razvoj i djelovanje Sveučilišta u Zagrebu, načine čuvanja i predstavljanja akademske baštine te na koji način studenti mogu aktivno doprinijeti sveučilišnoj priči.

Detaljne informacije o programu dostupne su na poveznici.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic