Objavljeno: 14. 11. 2023. u 13:15
Administrator

Smotra Sveučilišta u Zagrebu, najveća manifestacija za maturante, buduće i sadašnje studente, održala se od 9. do 11. studenoga 2023. u Kongresnoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu. Riječ je o najstarijoj manifestaciji toga tipa u Republici Hrvatskoj, koja se ove godine održala u okviru Tjedna Sveučilišta, tijekom kojega se, u povodu početka 355. akademske godine, na Sveučilištu u Zagrebu organiziralo niz događanja.

Naši volonteri marljivo su dijelili prigodne promotivne materijale Fakulteta hrvatskih studija i odgovarali na raznorazne upite zainteresiranih posjetitelja. Maturanti su iz prve ruke mogli čuti kako je studirati na Fakultetu hrvatskih studija i koje posebnosti nude naši studijski programi.

28. Smotru je tijekom tri dana posjetilo preko 30 000 posjetitelja.

Volontiralo je 32 studenta različitih godina i smjerova, čime smo upotpunili raznoliku sliku naših studenata i studija Fakulteta hrvatskih studija. Na štandu je ove godine sudjelovalo i 15 nastavnika sa svih studijskih smjerova.

U posebnom programu predstavljanja sastavnica Sveučilišta u Zagrebu i znanstvenih područja, Fakultet hrvatskih studija predstavljali su doc. dr. sc. Wollfy Krašić, prodekan za međunarodnu suradnju i David Car, student četvrte godine demografije i hrvatskoga iseljeništva te prve godine diplomskoga studija povijesti.

Ove se godine Sveučilište u Zagrebu objedinjeno predstavilo i na međunarodnom sajmu knjiga Interliber. Izložbeni prostor Sveučilišta bio je smješten u paviljonu 6 na Zagrebačkom velesajmu (štand 5b). Cilj je prvoga zajedničkoga predstavljanja Sveučilišta u Zagrebu na Interliberu upoznati javnost s izdavačkom djelatnošću Sveučilišta. Fakultet hrvatskih studija bio je jedan od sudionika na zajedničkom predstavljanju izdavačke djelatnosti.

Hvala svima koji su nas posjetili. Vidimo se dogodine!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic