Objavljeno: 6. 11. 2023. u 10:52
Administrator

Sveučilište u Zagrebu ove godine prvi put sudjeluje na međunarodnom sajmu knjiga Intreliber predstavljajući objedinjeno izdanja svojih sastavnica, Hrvatske sveučilišne naklade i Sveučilišne tiskare.

Izložbeni prostor Sveučilišta bit će smješten u paviljonu 6 na Zagrebačkom velesajmu (štand 5b).

Cilj je prvoga zajedničkoga predstavljanja Sveučilišta u Zagrebu na Interliberu upoznati javnost s njegovom nakladničkom djelatnošću.

U okviru izložbenoga prostora Sveučilišta, 19 će sastavnica predstavljati svoja izdanja među kojima i Fakultet hrvatskih studija.

Fakultet hrvatskih studija predstavljati će prof. dr. sc. Sanja Vulić sa svojom knjigom  Neotuđeni u tuđini. Iz književnosti Hrvata u manjinskim zajednicama. Predstavljanje knjige na ovogodišnjem Interliberu bit će u utorak 7. studenoga 2023. u 16 sati. Uz autoricu knjigu će predstaviti voditeljica nakladničke djelatnosti Hrvatske matice iseljenika mr. sc. Vesna Kukavica. Promociju vodi Dora Jambrek, studentica 2. godine Diplomskog studija kroatologije. U subotu 11. studenoga 2023. u 11 sati Fakultet će predstavljati Boško Kontić sa svojom knjigom Polaris u starome Egiptu. Primjena tajnoga geometrijskog kanona. Uz autora knjigu će predstaviti recenzent prof. dr. sc. Mladen Tomorad. Promociju vodi Branko Ivanda, voditelj Službe za nakladništvo Fakulteta hrvatskih studija.

Raspored svih predstavljanja

Posjetitelji će na izložbenom prostoru Sveučilišta moći kupiti knjige po popularnim cijenama te pratiti predstavljanja pojedinih novih sveučilišnih izdanja.

Objedinjeno predstavljanje Sveučilišta u Zagrebu na Interliberu organizirano je kao jedno od aktivnosti u okviru Tjedna Sveučilišta koje se, u povodu početka 355. akademske godine, održava od 3. do 11. studenoga 2023. U okviru manifestacije održat će se niz događanja: svečana dodjela priznanja profesorima u trajnom izboru i spomen-medalja umirovljenim nastavnicima, koncert, nekoliko panela, svečana sjednica Senata, 28. Smotra Sveučilišta u Zagrebu te sveučilišna brucošijada (1. BruTZGa).

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic