Objavljeno: 21. 9. 2023. u 11:59
Administrator
Tutorstvo na Fakultetu hrvatskih studija

Započele su prijave za sudjelovanje u projektu Studentskoga zbora Fakulteta hrvatskih studija koje će trajati do 25. rujna ili do popunjenosti mjesta.

Što je tutorstvo?

Tutorstvo je organizirani projekt osmišljen s ciljem pomoći budućim kolegama brucošima od strane studenata viših godina studija (tutori).

Studenti tutori pomagali bi brucošima u prvim tjednima/mjesecima pri upisu Fakulteta. Upućivali bi brucoše u njihova prava i obveze, odgovarali na razna pitanja (upis semestra, glavni i izborni kolegiji, sustav ECTS-a, raspored), pomagali u prostornoj orijentaciji, davali praktične savjete za uspješno polaganje kolegija i sl. 

Također studenti tutori bili bi podrška brucošima u tjednima prilagodbe te osobe od povjerenja. 

Projekt za cilj ima olakšati brucošima početno vrijeme prilagodbe te upoznavanje i umrežavanje svih studenata FHS-a.

Svaki tutor bio bi zadužen za dva brucoša.

Na kraju semestra studenti koji su sudjelovali u projektu dobit će potvrdu o tutorstvu potpisanu od strane prodekana za nastavu i studente.

Prijave se izvode preko Google obrasca te će ovisno o broju prijava neki elementi biti podložni promjenama. Prijave će biti otvorene do 25. rujna ili dok se sva mjesta ne popune. Studenti koji se prijave na vrijeme bit će dodani u WhapsApp grupu u kojoj će biti svi studenti tutori.

 

LINK ZA PRIJAVU:

https://forms.gle/JxUU7VyuXFVn98cp9

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic