Objavljeno: 17. 7. 2023. u 14:03
Administrator

Stalna misija Republike Hrvatske pri UN, OESS i drugim međunarodnim organizacijama u Beču (SMRH Beč) i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova obavještavaju o mogućnosti obavljanja Erasmus + studijskih stažiranja u trajanju od 6 mjeseci do godinu dana.

Studenti imaju priliku upoznati se i sudjelovati u radu Misije kroz praćenje rada međunarodnih organizacija: Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), UN Ureda za borbu protiv kriminala i droga (UNODC), UN Organizacije za industrijski razvoj (UNIDO), Organizacije za sveobuhvatnu zabranu nuklearnih pokusa (CTBTO), Wassenarskog aranžmana za kontrolu izvoza oružja i robe dvojne namjere (WA) i Međunarodne akademije za borbu protiv korupcije (IACA).

Pregled aktivnosti studentske prakse:

1. Praćenje aktivnosti i izvještavanje sa sastanaka, konferencija i predavanja u UN i drugim organizacijama

2. Sudjelovanje na koordinacijskim sastancima EU po pitanjima koja se raspravljaju u okviru međunarodnih organizacija

3. Pomoć i podrška u svakodnevnim zadacima diplomata

4. Pomoć pri pripremi i sudjelovanje u događajima koje organizira SMRH

5. Drugi zadaci prema uputama voditelja unutarnje organizacijske jedinice SMRH kojem je student dodijeljen

Uvjeti:

- aktivno znanje hrvatskog i engleskog, poželjno znanje njemačkog jezika

- status studenta potrebno je imati za vrijeme objave rezultata natječaja i potpisivanja ugovora

- spremnost rada u grupi, inovativnost, kreativnost, pisano i usmeno izražavanje, komunikativnost

Prijava mora sadržavati:

- motivacijsko pismo na hrvatskom jeziku

- životopis na hrvatskom jeziku

Napomena:

Erasmus+ studentska praksa pri SMRH nije sufinancirana sredstvima Ministarstva vanjskih i europskih poslova te smještaj, prijevoz i prehranu u Beču osiguravaju sami studenti. Stipendiju je potrebno osigurati putem prijave na sveučilišni natječaj za Erasmus+ studentsku praksu.

http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/1-krug-natjecaja-za-mobilnost-studenata-erasmus-strucna-praksa-akademska-godina-202324/

http://www.unizg.hr/fileadmin/rektorat/Suradnja/Medunarodna_razmjena/Studenata/Erasmus_SMP/SMP_2023-24/za_prijavu_2023-24/2023-24_Natjecaj_SMP_E__1_krug_-_19.5.2023_final_.pdf

Sigurnosna provjera za odabranog kandidata traje do tri mjeseca.

Prijave pod nazivom „Zahtjev za Erasmus+ studentsku praksu u SMRH – Beč“ poslati na mihaela.baric@mvep.hr  do 1. rujna 2023.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic