Objavljeno: 29. 6. 2023. u 08:12
Administrator

Ako ste upoznati s temama Europske unije i vješti ste u komunikaciji - imamo uzbudljivu priliku za vas! U svrhu pojačavanja aktivnosti informiranja i aktivnog uključivanja građana u teme koje se odnose na Europsku uniju i njezine politike, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj uspostavlja Tim EUROPE DIRECT.
 
Europe Direct je dinamična i utjecajna mreža posvećena promicanju svijesti o EU temama te  poticanju sudjelovanja građana u javnoj raspravi o Europskoj uniji. Kao članovi naše cijenjene mreže, imat ćete jedinstvenu priliku informacije o EU učiniti dostupnima svim građanima. Pružanjem jasnih i sažetih objašnjenja omogućit ćete pojedincima da bolje razumiju politike EU-a i potaknuti ih da budu aktivni u demokratskom životu EU-a.
 

Koga tražimo?


Članovi Tima EUROPE DIRECT u skladu sa svojim stručnim područjima sudjeluju u raspravama ili konferencijama, događanjima, panelima, radionicama, osposobljavanjima, radijskim/televizijskim emisijama, objavljuju novinske članke itd.
 
Mrežu Tima EUROPE DIRECT činit će državljani bilo koje države članice Europske unije koji:

  • dobro poznaju EU, njezino funkcioniranje, najnovija zbivanja i najvažnije inicijative
  • posjeduju stručno znanje u jednom ili više područja politika EU-a
  • imaju komunikacijske vještine, kao što su držanje govora, animiranje, vođenje ili moderiranje rasprava ili konferencija, događanja, panela, radionica, osposobljavanja, uključujući pristupe participativne demokracije, te se pojavljuju u medijima (u radijskim/televizijskim emisijama) i objavljuju novinske članke.
  • imaju jezičnu razinu izvornog govornika hrvatskog jezika, dobro poznavanje engleskog jezika (barem razina C1) i informatičke vještine za pristup informacijama ili osposobljavanjima koje pruža Komisija.

 

Što nudimo?

  • neprekidne mogućnosti učenja: Komisija će članovima Tima EUROPE DIRECT staviti na raspolaganje relevantne izvore informacija, i to u obliku internetskih tečajeva, biltena itd.
  • pristup programima obuke: godišnji sastanci i/ili osposobljavanja organiziraju se u Hrvatskoj, a povremeno se mogu organizirati i sastanci u Bruxellesu. Za sastanke u Bruxellesu Komisija snosi troškove putovanja i smještaja.
  • profesionalni rast: Predstavništvo Europske komisije promiče aktivnost mreže Tima EUROPE DIRECT na svojim internetskim stranicama i putem drugih odgovarajućih kanala. Postat ćete dio zajednice neovisnih komunikatora koji dijele vašu strast prema Europskoj uniji i povezati se s različitim dionicima i proširiti profesionalne mreže.

  
Spremni ste postati član Tima EUROPE DIRECT?

 
Prijavite se na poveznici: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Application-Form-Team-EUROPE-DIRECT-2023 i priložite:

  • motivacijsko pismo u kojem se navodi zemljopisno područje aktivnosti kandidata, stručna područja kandidata i komunikacijske vještine i
  • životopis (CV).

 
Rok za podnošenje prijave je 27.07.2023.
 
Kandidati će biti osobno obaviješteni o ishodu prijave e-poštom, nakon ljetne stanke, početkom rujna 2023., a odabrani kandidati će potpisati pismo namjere o članstvu u mreži Tima EUROPE DIRECT.
 
Više informacija na https://croatia.representation.ec.europa.eu/index_hr
 
 

TIM EUROPE DIRECT – VAŠ GLAS O EUROPSKOJ UNIJI!

 Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic