Objavljeno: 14. 6. 2023. u 10:11
Josip Papak

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić je na prijedlog Povjerenstva za Rektorovu nagradu, koje je pregledalo studentske radove dostavljene od strane sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, nagradio ukupno 100 radova u pet kategorija: 59 radova u a) kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora), 15 u b) kategoriji za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora), 7 u d) kategoriji za "veliki" timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora), 2 u e) kategoriji za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova i 17 u f) kategoriji za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici.

Među dobitnicima Rektorove nagrade u akademskoj godini 2022./2023. nalaze se četiri studentice Fakulteta hrvatskih studija:

(a) Nagrada za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora) 

  • Iva Marketanović za rad "Ivana i Ivan Tomić: Kako hrvatski srednjoškolci i studenti doživljavaju uspjeh kod žena i muškaraca" mentora izv. prof. dr. sc. Miroslava Rajtera

  • Sara Sivić za rad "Mračna Akademija" mentorice izv. prof. dr. sc. Dubravke Zime

(b) Nagrada za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora)

  • Željana Ćelić, Paola Huljić i Lucija Huljić (Učiteljski fakultet) za rad "Mobitel kao nužno sredstvo za vezu sa svijetom? - kvalitativno- kvantitativni pristup" mentorice doc. dr. sc. Jelene Maričić

Svečana dodjela Rektorove nagrade održat će se u četvrtak 29. lipnja 2023. u 12.00 sati u zgradi SEECEL-a, Radoslava Cimermana 88.
 

Izložba postera nagrađenih radova održavat će se u SEECEL-u od 29. lipnja do 10. srpnja 2023.

Za dobitnike u a) kategoriji nagrada za individualni znanstveni i umjetnički rad predviđena je novčana nagrada u iznosu od 200 eura.

Iskrene čestitke dobitnicima!

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic