Objavljeno: 4. 5. 2023. u 09:09
Administrator

S velikim zadovoljstvom vam dostavljamo poziv i program za trodnevnu UNIC školu izrazite raznolikosti koja će se održati od 10.-12. svibnja 2023. na Pravnom fakultetu u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 3.

Tema Škole izrazite raznolikosti su izazovi i najbolje prakse u provođenju društveno angažiranoga istraživanja i potpora studentima s invaliditetom. Ova aktivnost provodi se u okviru radnoga paketa Akademija izrazite raznolikosti UNIC projekta.

Škola izrazite raznolikosti (Superdiversity school) je trodnevna edukacija nastavnika/znanstvenika, administrativnoga osoblja i studenata s ciljem kreiranja praksi i smjernica za transformiranje prakse uključivanja (inkluzivnosti) na UNIC-ovim partnerskim sveučilištima. Na temelju iskustava šest takvih škola, od kojih svaku organizira drugo partnersko sveučilište, objavit će se Smjernice za izrazito raznoliku učionicu u kojima će se utvrditi širok spektar konkretnih praksi kako pripremiti sveučilišta za sadašnjost i budućnost izrazite raznolikosti u Europi. Smjernice će uključiti prakse interakcije u nastavi usmjerene na izrazitu raznolikost, promoviranje interkulturalnih vještina studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja te istraživača, istraživanja o izrazitoj raznolikosti, predstavljanje izrazite raznolikosti u brendiranju sveučilišta te studentskoj zajednici i slično.

Sveučilište u Zagrebu poziva zainteresirano nastavno i nenastavno osoblje, studente i istraživače da sudjeluju na UNIC školi te daju svoj doprinos razvoju prakse interakcije u nastavi usmjerene na izrazitu raznolikost. 

Prijava: Osigurajte svoje mjesto na UNIC školi prijavom na poveznicu. Broj sudionika je ograničen, a prijave se primaju do popune slobodnih mjesta.

Za sva pitanja molimo kontaktirati unic-superdiversity-school@unizg.hr.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic