Objavljeno: 17. 3. 2023. u 14:15
Goran Dejanović

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti pokreće ciklus predavanja pod nazivom Znanost u žarištu kojima je cilj na zanimljiv i pristupačan način predstaviti rezultate istraživanja Akademijinih znanstveno-istraživačkih i muzejsko-galerijskih jedinica. Na taj će se način široj publici prikazati čime se sve one bave, osvijestiti njihov velik znanstveni potencijal, kao i istaknuti činjenica da se njihovi zaposlenici uvelike bave temama kojima se nitko drugi u Hrvatskoj ne bavi, a koje su krucijalne za razumijevanje i vrednovanje naše znanosti i kulture.
 
Pozivamo Vas na prvo predavanje u ciklusu Znanost u žarištu, O njegovanju (ne)ovisnosti: dubrovačka diplomacija i europske velesile u novom vijeku, koje će održati dr. sc. Lovro Kunčević, viši znanstveni suradnik Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku, u srijedu 22. ožujka 2023. u 16.30 sati  u Knjižnici HAZU u Zagrebu, Strossmayerov trg 14.
 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic