Objavljeno: 15. 2. 2023. u 11:16
Uređeno: 28. 2. 2023. u 14:16
Administrator

Senat Sveučilišta u Zagrebu je na svojoj 5. sjednici održanoj 14. veljače 2023. donio Odluku o raspisivanju Natječaja za dodjelu 520 stipendija Sveučilišta u Zagrebu za ak. godinu 2022./2023.

Prijave počinju 15. veljače u 12 sati i traju do 10. ožujka 2023. do 24 sata. Obavljaju se isključivo elektroničkim putem upisivanjem podataka u aplikaciju na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu https://apps.unizg.hr/stipendije/.

Molimo studente da pažljivo pročitaju tekst Natječaja i provjere zadovoljavaju li kriterije u kategoriji za koju se prijavljuju (prijava je moguća samo u jednoj kategoriji).

Stipendije Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2022./2023. dodjeljuju se u sljedećim kategorijama:

A.  stipendije za izvrsnost ‒ studentima koji se nalaze u 10% najuspješnijih studenata na studijskom programu za koji se prijavljuju (350 stipendija)

B.  stipendije studentima koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike (STEM) (40 stipendija)

C.  stipendije uspješnim studentima športašima (10 stipendija)

D.  stipendije za studente slabijega socioekonomskoga statusa (100 stipendija)

E.   stipendije za studente umjetničkoga područja (20 stipendija).

Sveučilište je prepoznalo važnost vrednovanja izvrsnosti studenata umjetničkog područja kroz dodatna postignuća i nagrade koje osvajaju, a ne samo kroz ocjene i ostvarene ECTS bodove, te je otvorilo dodatnu (E) kategoriju u kojoj  se za stipendiju mogu prijaviti studenti umjetničkih akademija te Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta koji su za vrijeme studiranja osvojili  nagrade i priznanja - gradske, nacionalne i međunarodne razine, nominacije za nagrade najviše nacionalne i međunarodne razine ili su sudjelovali u relevantnim projektima od visoke umjetničke vrijednosti. Unutar E kategorije se dodjeljuje 20 stipendija.

Iznos stipendije je uvećan, te za ovu akademsku godinu iznosi ukupno 1.500,00 EUR.

Povjerenstvo za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu će nakon što razmotri sve pristigle prijave, utvrditi popis kandidata koji ispunjavaju uvjete i kriterije Natječaja te sastaviti privremenu rang-listu kandidata koji ostvaruju pravo na stipendiju te istu objaviti na mrežnoj stranici Sveučilišta.

Kandidati koji nisu ostvarili pravo na stipendiju mogu u roku od tri dana od dana objave privremene rang-liste na mrežnoj stranici Sveučilišta podnijeti Povjerenstvu za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu pisani prigovor elektroničkim putem na adresu: stipendije@unizg.hr

Za sva dodatna objašnjenja studenti se mogu obratiti na kontakt e-mail adresu: stipendije@unizg.hr.

Izjava o članovima zajedničkog kućanstva (za kandidate u D kategoriji)

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic