Objavljeno: 20. 12. 2022. u 09:36
Uređeno: 21. 12. 2022. u 12:32
Snježana Konovski

 Zimski ispitni rok počinje u ponedjeljak, 30. siječnja 2023. i traje do petka 24. veljače 2023. 

ISPITNI ROKOVI AK. GOD. 2022./2023.

Zimski ispitni rok počinje u ponedjeljak, 30. siječnja 2023. i traje do petka 24. veljače 2023. 

PRIJAVA ISPITA PUTEM STUDOMATA ZA PREDMETE KOJI SE ODRŽAVAJU u ponedjeljak, 30. siječnja i utorak 31.siječnja 2023. 

Studenti koji žele izaći na ispite koji se održavaju u ponedjeljak, 30. siječnja i utorak 31.siječnja 2023.  mogu prijaviti ispit od četvrtka, 26. siječnja 2023. godine, od 10.00 sati.

Vrijeme prijave ispita je do subote, 28. siječnja 2023. do 22.59 h, vrijeme odjave ispita je do subote,  28. siječnja 2023 do 23.59 h.

Za sve ostale termine ispita vrijeme prijave počinje u petak, 27. siječnja 2023. godine iza ponoći. Vrijeme odjave ispita studenti mogu vidjeti na Studomatu kad prijavljuju ispit.

Za sve predmete koji imaju kolokvije nastavnici su odredili najmanje dva ispitna termina po predmetu, a tri termina za predmete koji nemaju kolokvije, vodeći računa da vremenski razmak između pojedinih termina ne bude manji od sedam dana. Ispitni su termini ponuđeni i za predmete na kojima ima studenta koji nisu položili predmet.

Nastavnici su pazili da termini ispita budu raspoređeni tijekom čitavoga ispitnoga roka, kako se ne bi dogodilo da u istom danu budu zakazani ispiti za dva ili više obveznih predmeta iste studijske godine iz istoga semestra. Molimo studente da jave nastavnicima o kojima je riječ ako je na nekim predmetima zaostalo preklapanje vremena izlaska na ispit ili u slučaju manjega broja ponuđenih ispitnih termina.

Molimo studente da ukoliko primijete da za neki predmet nema ponuđenoga ispitnoga roka obavijeste gđu. Snježanu Konovski u Službu za nastavu i studente, na mail: skonovski@hrstud.hr.

Također molimo studente da se u slučaju kada se na neki ispit ne mogu prijaviti, dođu u Službu za nastavu i studente kako bismo riješili problem. 

NAKON ISTEKA ROKA PRIJAVE PREKO STUDOMATA, NEĆE BITI NAKNADNIH PRIJAVA U REFERADI.  

ISPITNI ROKOVI U AKADEMSKOJ GODINI 2022./2023.  I OSTALE INFORMACIJE O ISPITIMA

Ljetni ispitni rok počinje u ponedjeljak, 12. lipnja 2023. i traje do petka, 14. srpnja 2023.

Jesenski ispitni rok počinje u ponedjeljak, 28. kolovoza 2023. do petka, 8. rujna 2023.

Termine ispitnih rokova možete vidjeti na linku:https://rokovi.fhs.hr/

  

 

 

PODSJETNIK ZA STUDENTE KOJI PRIJAVLJUJU ISPITE PUTEM STUDOMATA

Molimo studente da obrate pozornost na termine prijave i odjave ispita preko Studomata za svaki pojedini predmet, s obzirom da se svaka neodjavljena prijava ispita, ili neizlazak na ispit evidentira kao iskorišteni izlazak. U slučaju da termin ispita upisan u tablici na web-u nije jednak terminu ispita upisanom u Studomatu, molimo vas da Službi za nastavu i studente javite neslaganje u terminima. To možete učiniti osobno u radno vrijeme službe svakim radnim danom od 9,00-12,00 sati i od 12,30-14,30 sati, na e-mail: skonovski@hrstud.hr ili na telefon 012457628.

Student može četiri (4) puta prijaviti ispit.  Četvrti put ispit se održava pred nastavničkim povjerenstvom.

Studenti su dužni pratiti broj prijava na ispit!

Student je dužan upozoriti nastavnika ukoliko izlazi 4. puta na ispit.

Student koji  ispit  prijavljuje  4. puta i ne položi ga, sljedeće akademske godine  mora ponovo upisati navedeni predmet i odslušati ga. (čl. 70 Pravilnika o preddiplomskim i diplomskim studijima Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu).

Tijekom ispitnoga roka studenti su dužni pratiti stanje svojih prijava i odjava ispita, budući da naknadne prijave i odjave ispita nisu moguće.

Studenti su dužni pratiti obavijesti na mrežnim stranicama Fakulteta hrvatskih studija, a posebno moguće izmjene i dopune termina ispitnih rokova.
U slučaju kada nastavnik promijeni datum ispita na koji ima već ranije prijavljenih studenata, upozoravamo studente da putem Studomata prate prijave i odjave ispita, jer je moguće da će se u slučaju promjene termina morati ponovno prijaviti na ispit u novom terminu, osim ako u obavijesti o promjeni termina nije drugačije naznačeno.

Studenti koji ispit nisu prijavili preko Studomata neće moći pristupiti ispitu.

Informacije o polaganju ispita i pravima studenata navedene su u Pravilniku o preddiplomskim i diplomskim studijima Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Točno mjesto i dvorana u kojoj će se ispit održati biti će objavljen na oglasnoj ploči Fakulteta hrvatskih studija posebno za svaki dan ispitnih rokova.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic