Objavljeno: 20. 10. 2022. u 09:36
Uređeno: 20. 10. 2022. u 09:36
Administrator

U povodu Mjeseca hrvatske knjige, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu provest će aktivnost građanske znanosti „Samopomoć i dobrobit u akademskom mrežnom okruženju“ u koju želi uključiti zainteresirane studente. Aktivnost je dio međunarodnog Erasmus + projekta Citizen-Enhanced Open Science in Southeastern Europe Higher Education Knowledge Hubs (CeOS_SE).

U aktivnosti će sudjelovati dr.sc. Iva Žurić Jakovina, profesorica Filozofskog fakulteta u Rijeci, koja će održati kratko predavanje o važnosti knjiga o samopomoći, a studenti će se u radioničkom dijelu aktivnosti uključiti u istraživanje, koristeći se računalima. Cilj istraživanja je doznati u kojoj su mjeri teme samopomoći, dobrobiti i biblioterapije prisute u znanstvenim i stručni časopisima RH u otvorenom pristupu, a izvor pretraživanja bit će Hrčak. 

Aktivnost će se održati 27.10.2022. u 17:00 sati u računalnoj učionici na polukatu NSK.

Pozivamo sve zainteresirane studente da sudjeluju u prikupljanju istraživačkih podataka kako bismo zajednički naglasili važnost samopomoći kao i ulogu časopisa i knjiga u njezinu promicanju.

 

Radi ograničenog broja mjesta, pozivamo sve zainteresirane da se prijave putem poveznice.

 

Moguć je i rad u paru, a planirana je i objava rezultata istraživanja. Poželjno je znanje engleskoga jezika.  

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic