Objavljeno: 16. 9. 2022. u 16:42
Josip Papak

Rektor je na prijedlog Povjerenstva za Rektorovu nagradu, koje je pregledalo studentske radove dostavljene od strane sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, nagradio ukupno 176 radova u pet kategorija: 109 radova u a) kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora), 18 u b) kategoriji za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora), 1 u c) kategoriji za individualni ili timski znanstveni i umjetnički rad u području translacijskih istraživanja (jedan do deset autora), 8 u d) kategoriji za "veliki" timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora), 5 u e) kategoriji za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova i 35 u f) kategoriji za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici.

Među dobitnicima Rektorove nagrade u akademskoj godini 2021./2022. nalazi se 14 studenata Fakulteta hrvatskih studija:

(a) Nagrada za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva
autora) 

  • Karla Grašić i Fran Miškić za rad "Socijalna konstrukcija identiteta jednojajčanih blizanaca iz perspektive njihovih prijatelja" mentora doc. dr. sc. Erika Brezovca.

(b) Nagrada za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora)

  • Ana Alerić, Božana Jažo i Sara Paska za rad "Znanje i stavovi studenata Sveučilišta u Zagrebu iz Republike Hrvatske o Hrvatima iz Bosne i Hercegovine" mentora izv. prof. dr. sc. Miroslava Rajtera i doc. dr. sc. Mije Belje.

(d) Nagrada za "veliki" timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora)

  • Rebeka Radovanović (Fakultet hrvatskih studija) u skupini studenata za "PROJEKT FORMULA STUDENT - VULPESR"

(f) Nagrada za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici

  • Anamarija Bačvar, Klara Bagarić, Iva Buha, Sanja Gudelj, Ivana Kovačević, Tvrtko Krpan i Ivan Marjanović za "Transkripcija i kritičko izdanje Kronike franjevačkog samostana u Vukovaru (1781. – 1826.)"
  • Daniel Milošević u skupini studenata za "Projekt I nastavnici/e promiču zdravlje" i "Projekt Studentski zdravi dani"

Svečana dodjela Rektorove nagrade održat će se u srijedu 28. rujna 2022. u 13.30 u dvorani Auditorium maximum D1 i D2 Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

Izložba postera nagrađenih radova održat će se virtualno.

Iskrene čestitke dobitnicima!

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic