Objavljeno: 2. 6. 2022. u 16:08
Josip Papak
Interdisciplinarni simpozij „Nasilje...

Na Fakultetu hrvatskih studija 7. lipnja 2022. održat će se drugi po redu znanstveno – stručni studentski simpozij Udruge studenata sociologije "Anomija". Tema simpozija je “Nasilje i/ili kohezija u društvu”.

Za sociologiju nasilje predstavlja društvenu činjenicu od bitnoga interesa za znanstveno razumijevanje i opisivanje. Svjedoci smo postupanja određenih pojedinaca i društvenih grupa koje uslijed ideoloških, sociopolitičkih i socioekonomskih postavki odbacuju koheziju i solidarnost te produciraju nasilje destabilizirajući put ka globalnom miru. Stoga se relevantnost simpozija očituje i u aktualnim zbivanjima u Hrvatskoj i svijetu. Budući da je danas gotovo nemoguće identificirati društvo bez nasilja, od izuzetne je važnosti da se o ovoj temi raspravlja među stručnjacima i zainteresiranim studentima. Bitno je holistički i transdisciplinarno sagledati problematiku nasilja i kohezije u hrvatskom društvu. Zato se nadamo kvalitetnim diskusijama koje će pridonijeti razumijevanju današnje situacije.

Ovaj simpozij otvorenoga je tipa i sudjelovanje je besplatno. Pozivamo sve zainteresirane profesore i studente da nam se 7. lipnja pridruže uživo na Fakultetu hrvatskih studija u dvorani Brač ili na daljinu preko Google Meet platforme.

Raspored izlaganja i poveznica na simpozij bit će dostupni na mrežnim stranicama USS Anomija:

http://anomija.hr/

Event za ovaj događaj možete naći i na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/events/1215491785945188/?ref=newsfeed 

Instagram Anomije https://www.instagram.com/ussanomija/ 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic