Objavljeno: 2. 6. 2022. u 09:17
Administrator
Poziv na Festival kulture i komunikacija

Pozivamo sve studente Hrvatskih studija na zabavno-edukativni festival koji je nastao kao rezultat suradnje studijskih programa Menadžment u kulturi i kulturnom turizmu i Komunikacijski menadžment s Veleučilišta Baltazar!

Kad? 04.06.2022. 

Gdje? Vršilnica, Novi dvori, Zaprešić

Na Festivalu kulture i komunikacija moći ćete sudjelovati na 4 radionice:

1. Fotografska radionica Šire od objektiva by Inia Herenčić (10:00-12:00)

2. Radionica: Culture Shock by Erasmus studenti (12:00-14:00)

3. Street art radionica: Umjetnost kroz boje grafita by Vladimir Tomić Mosk i Ivo Kosanović Smack (14:00-18:00)

4. Influencer radionica: Comment, share, like! by Brita Bobetić (17:00-19:00)

Moći ćete sudjelovati i na prezanimljivim tribinama:

1. Je li umjetnik gladan? (11:00-12:00)

O tome zašto je bavljenje umjetnošću više od posla i što ih inspirira u njihovom radu s režiserom Tomislavom Šobanom, slikaricom Monikom Meglić i glumicom Marinom Kostelac će razgovarati Mirko Škoc, ravnatelj Općinske knjižnice Ante Kovačića u Mariji Gorici koji se i sam nekoliko godina bavio nezavisnom kulturom na području likovnih umjetnosti.

2. Komunikacijski menadžment: obrazovanje i perspektive na tržištu rada (12:30-13:30)

Komunikacijski menadžer jedno je od najdinamičnijih, najkreativnijih i najtraženijih zanimanja na tržištu rada. O kakvoj se profesiji radi i što trebate učiniti da biste postali komunikacijski menadžer? Radi li se više o komunikaciji ili o menadžmentu? Radi li se o ženskom ili muškom zanimanju? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja dati će ti CEO Abecede komunikacija Marina Bolanča, voditeljica korporativnih komunikacija u Kauflandu Marija Franić, te dr. sc Mitja Ružojčić koji u svom radu ispituje što motivira ljude za posao te kako prakse upravljanja ljudskim resursima mogu pomoći da radnici budu produktivniji, a ujedno zadovoljni svojim poslom.

Tribinu će moderirati dr. sc. Stjepan Lacković, voditelj specijalističkog diplomskog stručnog studija Komunikacijski menadžment. 

3. Od trenda do brenda (14:00-15:15)

Alen Kekić će o temama branda i brandinga razgovarati s Igorom Mladinovićem, glavnim kreativnim direktorom poznate reklamne agencije Imago, Domagojem Boljarom, suvlasnikom startupa Miret, Petrom Despot Domljanović iz agencije za brendiranje Fabular i Radenkom Munjas Samarin, doktoricom znanosti i vlasnicom agencije Smartup.

4. Čemu služe festivali? (16:00-17:00)

Koliko je razvijena svijest o važnosti festivala i zašto danas možemo govoriti o pojmu festivalskog turizma kao posebnog oblika kulturnog turizma otkrit će ti istaknuta imena hrvatske festivalske scene - Matko Burić, producent Motovun film festivala, Igor Bergam, direktor TZ Pirovac i organizator Regius i Membrain festivala, Adnan Mehmedović, direktor A4 events agencije koja stoji iza festivala poput Fresh Island Festival, Food Truck Festival i RNB Confusion, Vedran Meniga, kreativni direktor u Pozitivnom ritmu (Seasplash festival, Outlook festival, Dimensions festival) te Jadranka Dujić Frlan, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo pri Zagrebačkoj županiji.

5. Medijski klinč (17:30-18:45)

Pojedinac se danas svakodnevno suočava s ogromnom količinom informacija zbog čega postaje sve teže razaznati prave od lažnih vijesti. Upravo je zato danas vjerodostojnost medija važnija nego ikad. O tome kakve su u ovakvim postavkama društva mogućnosti istraživačkog novinarstva, koja su etička načela novinarskog izvještavanja te koje je značenje novinarskog posla u doba konvergentnih medija razgovarat će neka od najrelevantnijih medijskih lica u Hrvatskoj: 

- Andrija Jarak (RTL) - najpoznatiji i najnagrađivaniji hrvatski novinar

- Ema Branica (Nova TV) - poznata istraživačka novinarka, reporterka i voditeljica emisije Provjereno 

- Ivana Tomić (N1) - novinarka i voditeljica s iskustvom glasnogovornice

- Aleksandar Musić - politički konzultant, analitičar i komentator u emisiji Peti dan (HRT)

- Ana Raić Knežević (Telegram) - iskusna novinarka s misijom raskrinkavanja i najtežih kriminalnih slučajeva u Hrvatskoj

Tribinu će moderirati dr. sc. Gabrijela Kišiček, renomirana stručnjakinja za govor i komunikaciju, docentica na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, predavačica na brojnim institucijama te stručna suradnica za govor na Novoj TV.

Festival završava koncertima poznatog pijanista Mateja Meštrovića i njegovog glazbenog tima Orient Expresto, a šećer na kraju je fenomenalni TBF!

Ulaz na sva događanja na festivalu je besplatan!

Na sljedećim linkovima možete se prijaviti na radionice i tribine:

1. Radionice

 https://forms.gle/mHd6HXTvNvkRbgnLA

2. Tribine

https://forms.gle/JevtsB3w5gQWiBPB7

Više informacija potražite na:

Facebook stranici festivala - Festival kulture i komunikacija 

https://www.facebook.com/Festival-kulture-i-komunikacija-108045228553533 

Instagramu - @fkk_baltazar

https://www.instagram.com/fkk_baltazar/?hl=en

Dođite, naučite nove stvari i zabavite se!

Vidimo se 04.06., u Vršilnici na FKK!

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic