Objavljeno: 31. 5. 2022. u 10:24
Uređeno: 31. 5. 2022. u 10:24
Administrator

Meeting je HRT-ova Internet platforma za mlade (Youtube, Instagram, Facebook,Tik-tok) zamišljena kao mjesto na kojem se ruše uvriježeni mitovi, potiče kritičko razmišljanje, promiče briga za mentalno zdravlje, promovira različitost, pruža drukčija perspektiva. Sve to na provokativan način, ali bez senzacionalizma.

Meeting je znanstveno utemeljen format nastao prema novoj Strategiji razvoja programa za djecu i mlade i u suradnji sa znanstvenicama Mirandom Novak i Sanjom Radić Bursać s Edukacijsko-rehabilitacijskoga fakulteta. Oslanja na znanstvene podatke, istraživanja i ankete provedene u Hrvatskoj. To je platforma koje je nastala na temelju istraživanja mentalnoga zdravlja mladih i njihovih medijskih preferencija. Meeting je provokativan i duhovit format koji se oslanja na protagoniste koji predstavljaju presjek društva, a koji svojim iskustvom, hrabrošću i autentičnošću inspiriraju i potiču na razmišljanje.

Progovarajući o „teškim“ temama, Meeting  promiče pravo na različitost i međusobno poštovanje. Nastoji društvo koje je podijeljeno, učiniti boljim ne docirajući, već slaveći razlike. Meeting spaja, razvija empatiju i uči da nas sve nešto muči i da smo u tome povezani.

Meeting je format koji se sastoji od video epizoda različitih trajanja (prilagođenih platformi na kojoj se nalaze) a u kojima sudjeluju protagonisti koji prema temi imaju osoban odnos.  

U prvoj sezoni Meeting-a pokrivena je tema romantičnih veza (ljubav, partnerski odnosi, stereotipi, seksualnost i sl. ), a u novoj sezoni osim što nastavljamo teme iz prve, zanimaju nas i teme koje smo stavili pod zajednički naziv "Sram"- to je sve ono što nas određuje prema van, odnosno čega bismo se mogli sramiti u životu: od izgleda, situacije na prvom spoju, pijanstva, podrijetla, siromaštva, roditelja, škole itd...

Ukoliko se želite uključiti u ovaj projekt, s vama bi bio odrađen intervju u studiju HRT-a. Sudjelovanje se i simbolično honorira, a za sve sudionike koji žive izvan Zagreba pokriveni su putni troškovi.

Svi zainteresirani mogu se javiti na adrese e-pošte: meetingofficialhr@gmail.com ili iva.novosel2@gmail.hr i simecka6988@gmail.com.

 

Poveznice na platforme:

https://www.youtube.com/results?search_query=meeting_official_HR

https://vm.tiktok.com/ZMLxtxr9d/

https://instagram.com/meeting_official_hr?utm_medium=copy_link

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=106231688718144&id=102885385719441

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic