Objavljeno: 16. 5. 2022. u 10:43
Josip Papak

Na mrežnoj stranici rokovi.fhs.hr studentima i nastavnicima na raspolaganju je baza podataka s terminima ispita za ljetne i jesenske ispitne rokove u akademskoj godini 2021./2022.

Rokovi se mogu pretraživati prema nadnevku ispita, nazivu kolegija i nastavnikovu prezimenu.

U ljetnom ispitnom roku (od 13. lipnja do 15. srpnja 2022.) studentima je na raspolaganju 1340, a u jesenskom ispitnom roku (od 29. kolovoza do 9. rujna 2022.) studentima je na raspolaganju 1053 roka, što bi značilo ukupno 2393 ispitna roka. Najviše je ispitnih termina utorkom, pa ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom, a najmanje petkom.

Za sve predmete koji imaju kolokvije nastavnici su odredili najmanje dva ispitna termina po predmetu, a tri termina za predmete koji nemaju kolokvije, vodeći računa da vremenski razmak između pojedinih termina ne bude manji od sedam dana. Ispitni su termini ponuđeni i za predmete na kojima ima studenta koji nisu položili predmet.

Nastavnici su pazili da termini ispita budu raspoređeni tijekom čitavoga ispitnoga roka, kako se ne bi dogodilo da u istom danu budu zakazani ispiti za dva ili više obveznih predmeta iste studijske godine iz istoga semestra. Molimo studente da jave nastavnicima o kojima je riječ ako je na nekim predmetima zaostalo preklapanje vremena izlaska na ispit ili u slučaju manjega broja ponuđenih ispitnih termina.

Podsjećaju se studenti da je prije izlaska na ispit mudro iskoristiti konzultacije s profesorom. Nastavnici i suradnici primaju studente najmanje sat vremena svaki tjedan za vrijeme nastave i za vrijeme ispitnih rokova, fizički u vrijeme naznačeno pred kabinetom i na mrežnim stranicama ili prema dogovoru na daljinu. 

Pozivaju se studenti da na vrijeme odjave ispit na koji ne kane izaći, za svoje dobro i iz obzira prema drugim kolegama. Naime, u zadnje je vrijeme porastao broj ispita na koje se studenti ne pojave, pa je sve češće polaganje po četvrti put (tada pred tročlanim povjerenstvom) i nepotrebno dovođenje u pitanje prava na nastavak studiranja.

Svima želim dobru pripremu i što uspješnije ljetne i jesenske ispitne rokove.

Dario Vučenović

prodekan za nastavu i studente

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic