Objavljeno: 28. 4. 2022. u 15:02
Josip Papak

Poštovani kolegice i kolege,

pozivamo Vas na sudjelovanje u grupnom online razgovoru (fokus grupa) čiji je cilj doći do što većeg broja informacija i razmišljanja na teme hrvatskog iseljeništva, odnosa hrvatskih iseljeničkih zajednica iz kojih dolazite s Republikom Hrvatskom, potencijalima unapređenja toga odnosa, kao i problemima koji se pri tome pojavljuju, te naročito o Vašem iskustvu dolaska na studij u Hrvatsku.

Istraživanje se odvija u sklopu projekta „zaJEDNO srce, jedna duša, jedna HRVATSKA“, koji okuplja koordinatora, Humanitarnu udrugu fra Mladen Hrkać, i 10 partnerskih organizacija, a nositelj ovog dijela istraživanja je Institut društvenih znanosti Ivo Pilar. Krajnji cilj razgovora je omogućiti koordinatoru projekta što širi pogled na iseljeničku problematiku, kako bi kao humanitarna udruga mogli unaprijediti svoje veze s iseljenicima, a istovremeno kako bi u svojem budućem djelovanju mogli adekvatno nastupati u cilju unapređenja odnosa s hrvatskim iseljenicima, odnosno hrvatskog društva u cjelini.

Sudjelovanje u ovom tipu razgovora nije test, nema “točnih” ili ”netočnih” odgovora, zanimaju nas Vaši pogledi i iskustva. Pri tome želimo istaknuti kako mi ne prosuđujemo osobe koje sudjeluju u istraživanju nego nas zanima široki raspon pogleda i iskustava. Ako dozvolite, istraživač će napraviti audio snimku intervjua jer će tako lakše moći voditi razgovor bez stalnog zapisivanja.


Sve dobivene informacije biti će upotrijebljene samo u istraživačke svrhe. U izvješćima prema koordinatoru i znanstvenim radovima koji će biti pisani na temelju prikupljenih informacija koristit će se samo pseudonimi (ime koje se koristi umjesto vašeg pravog imena da zaštiti Vašu privatnost). Prije samog razgovora poslat ćemo Van obrazac suglasnosti za sudjelovanje u istraživanju na potpis, a prema kojem ćete u svakom trenutku moći odustati od sudjelovanja.

Informacije o istraživanju i suglasnost za sudjelovanje


Za detaljnije informacije kontaktirajte:
Ivan.Hrstic@pilar.hr

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic