Objavljeno: 17. 3. 2022. u 14:56
Josip Papak

Centar za jezična istraživanja Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Poslijediplomski sveučilišni doktorski studij Povijest i dijalektologija hrvatskoga jezika organiziraju Ljetnu školu CreSSLing koja će održati od 4. do 8. srpnja 2022. na Cresu, a koja se bavi načelima i metodama terenskih dijalektoloških istraživanja te jezičnoga dokumentiranja.

Ljetna škola nudi naobrazbu u različitim vidovima jezične terenske nastave i jezične dokumentacije. Namijenjena je studentima diplomskih i naprednih preddiplomskih studija lingvistike, filologije i srodnih disciplina, zainteresiranim za stjecanje specijaliziranih znanja o načelima i metodama jezičnoga terenskoga rada i jezične dokumentacije, uključujući alate za bilježenje te analizu, obradu i opis jezičnih podataka. Pojedina predavanja i praktični dijelovi tečajeva usredotočit će se na jezične varijetete hrvatskoga jezika i i drugih jezika koji se govore u Hrvatskoj i u jugoistočnoj Europi, području s mnogo manjinskih i ugroženih varijeteta koji su još uvijek nedovoljno proučavani i nedovoljno poznati izvan toga područja. Studenti će također moći raspravljati i raditi na vlastitim projektima jezičnih opisa i dokumentacije.

Rok za prijavu je 5. travnja 2022.

Više informacija u letku na engleskom.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic