Objavljeno: 22. 2. 2022. u 14:45
Josip Papak

U računalnoj učionici Slavonski Brod na prvom katu glavne zgrade postavljeno je 28 obnovljenih računala za nastavne potrebe Fakulteta hrvatskih studija.

Na svim su računalima zamijenjeni spori rotacijski diskovi novim brzim diskovima kapaciteta 240 GB i instalirana je programska podrška: Microsoft Office 2019, LibreOffice, prikazivač multimedijalnoga sadržaja VLC, čitač PDF-a, IBM SPSS Statistics, ATLAS.ti 8, preglednik i uređivač fotografija IrfanView, Mendeley Desktop, programi za statistiku „jamovi 1.8.2“, „R x64 4.0.3“ i RStudio te uređivač video-sadržaja MovieMaker.

Svi instalirani programi i postavke na računalima identični su kao i u susjednoj računalnoj dvorani Rijeka. Nova će računala povećati kvalitetu nastave i omogućiti studentima i nastavnicima brži pristup digitalnim sadržajima.

Uz 28 obnovljenih računala dvorane Rijeka, studenti i nastavnici sada na raspolaganju imaju 56 kvalitetnih računala u glavnoj zgradi i dodatna 24 računala u čitaonici Knjižnice.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic