Objavljeno: 7. 2. 2022. u 09:38
Danijela Vnučec Grdović

Obrazovna akcija pod nazivom „50 tečajeva za studente za 50 godina Srca“ koju smo započeli prošle godine povodom obilježavanja 50 godina Srca, traje još do kraja travnja ove godine u kojoj obilježavamo 50 godina tradicije obrazovnih aktivnosti u Srcu. Obrazovnom akcijom Srce omogućava studentima besplatno pohađanje jednog od pet tečajeva za koje se inače plaća naknada. 

Pozivamo vas da obavijest proslijedite studentima te ih na taj način potaknete na dodatno usavršavanje u okviru ove jedinstvene akcije.

Akcija je namijenjena studentima visokih učilišta svih razina studija.

Obrazovna akcija uključuje pet tečajeva koji se održavaju svaki mjesec do kraja travnja 2022. godine, a to su:   

  • Uvod u HTML (12 školskih sati)
  • Osnove rada u WordPressu (12 školskih sati)
  • Osnove programiranja (Python) (16 školskih sati)
  • Osnove rada s alatima za grafički dizajn (Inkscape, GIMP) (16 školskih sati)
  • Upoznavanje sa sintaksom jezika R i njegova primjena u osnovnoj statističkoj i grafičkoj analizi podataka (20 školskih sati). 

Tijekom razdoblja održavanja akcije svaki se student besplatno može prijaviti na jedan od tečajeva s popisa. U slučaju popunjavanja raspoloživih mjesta zainteresirani polaznici se mogu prijaviti na listu čekanja.

Raspored tečajeva u ožujku bit će objavljen 9. veljače 2022. na stranici akcije „50 tečajeva za studente za 50 godina Srca“ na kojoj ćemo i nadalje objavljivati termine održavanja tečajeva u okviru ove akcije. Na tečajeve se prijavljuje isključivo putem sustava za prijavu na tečajeve abc.srce.hr. Prijave se obrađuju prema redoslijedu pristizanja. Zainteresirani polaznici se na sustav za prijavu trebaju prijaviti uporabom elektroničkog identiteta iz sustava AAI@EduHr.

Osim tečajeva u okviru akcije, studentima su na raspolaganju i besplatne jednodnevne radionice o uporabi uredskih alata i multimedijskih programa, kao i brojni tečajevi koje studenti mogu pohađati po posebno povoljnim cijenama. Prijava na sve radionice i tečajeve također se obavlja putem sustava za prijavu na tečajeve abc.srce.hr.

Tečajevi i radionice održavaju se u online okruženju uz vodstvo predavača. Za sudjelovanje na tečajevima potrebno je imati na raspolaganju računalo s omogućenim pristupom internetu te slušalice i mikrofon.

S poštovanjem,

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu, Srce

 

 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic