Objavljeno: 13. 1. 2022. u 15:25
Josip Papak

Otvorene su prijave za nove radionice u sklopu projekta „Dan po dan – mladi u kulturi online“ – STREAMaj dan

Platforma Doma mladih i Multimedijalni kulturni centar pozivaju sve mlade do 25 godina da se prijave za sudjelovanje na besplatnim online radionicama radio škole koje će u sklopu aktivnosti STREAMaj dan provoditi članovi KLFM radija u zajednici.

STREAMaj dan jedna je od pet programskih linija projekta „Dan po dan – mladi u kulturi online“ koji za cilj ima uključiti mlade u kulturno-umjetničke online programe, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i MInistarstvo kulture i medija.

Programska linija STREAMaj dan sastoji se od više radionica koje će se održati kroz 3 modula u trajanju po tjedan dana. Sudjelovanjem na radionicama polazici će se upoznati s konceptom radija u zajednici te s tehničkim i praktičnim osnovama rada u studiju.

Po završetku radionica svi polaznici će dobiti potvrde o sudjelovanju te će im biti otvorena mogućnost pridruživanja radio zajednici volontera i sudjelovanje u radu radija KLFM (tehnika, realizacija programa, autorske emisije, organizacija i dr.)

Za sudjelovanje na radionicama nije potrebno imati nikakvo predznanje, već samo dobru volju. Nije potrebno niti gubiti vrijeme na odlaske i dolaske, Platforma doma mladih i članovi radija KLFM putem Zoom platforme stižu u vaše domove! Može li jednostavnije od toga?

Prijave su obavezne i vrše se putem obrasca na linku https://docs.google.com/forms.

Prijaviti se možeš na sva 3 modula (preporuke) ili samo na pojedine module po želji.

Planirani program STREAMaj dan projektne linije po modulima:

1. RADIO U ZAJEDNICI / 24. - 27. siječnja (17 - 20h)       

Voditelj: Ivica Mitrović

Kroz uvodnu radionicu koja se bavi streaming radijom u zajednici cilj je polaznicima i polaznicama pružiti osnovna znanja o konceptu i misiji community radija, streaming radio tehnologiji, automatizaciji programa, realizaciji programa u studiju, suradnji kroz cloud servise te KLFM programu i emisijama, uz praktični online rad na stvaranju zajedničkog radijskog programa.

2. PRIPREMA RADIJSKE EMISIJE / 31. siječnja - 1. veljače (17 - 20h), 2. - 4. veljače (17 - 19h)

Voditelji: Kristina Tešija, Tina Jozica Baričev

Drugi modul radionica bit će fokusiran na radijsku praksu; polaznice i polaznici saznat će više o različitim radijskim formatima, dobiti savjete i smjernice za osmišljavanje i produkciju radijskog sadržaja te imati priliku poslušati različite formate iz arhive community radija KLFM, ali i okušati se u različitim praktičnim vježbama vezanima uz pripremu i produkciju radijskih priloga. Finalni proizvod - radijska emisija kolažnog tipa producirana od strane polaznika i polaznica - bit će emitirana na radiju KLFM.

3. ŠKOLA JINGLOVA / 7.- 10. veljače (18 - 21h)

Treći modul posvećen je izradi radijskih jinglova i obuhvatit će upoznavanje s konceptualnim, tehničkim i kreativnim aspektima izrade ove temeljne radio forme, rad u programima obrade i montaže zvuka te snimanje materijala i izrada radijskih jinglova pod mentorstvom voditelja, a koji će trajno ostati u rotaciji radija KLFM.

Ukupan broj sudionika po radionici je ograničena na 15, stoga se prijavi i osiguraj svoje mjesto na vrijeme!

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic