Objavljeno: 23. 12. 2021. u 14:50
Josip Papak

Na stranici rokovi.fhs.hr studentima i nastavnicima na raspolaganju je baza podataka s terminima ispita u zimskom semestru ak. god. 2021./2022.

Rokovi se mogu pretraživati prema nadnevku ispita, nazivu kolegija i nastavnikovu prezimenu.

U zimskom ispitnom roku (od 31. siječnja do 25. veljače 2022.) studentima je na raspolaganju 1278 rokova. Najviše je ispitnih termina utorkom, pa ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom, a najmanje petkom i subotom.

Za sve predmete koji imaju kolokvije nastavnici su odredili najmanje dva ispitna termina po predmetu, a tri termina za predmete koji nemaju kolokvije, vodeći računa da vremenski razmak između pojedinih termina ne bude manji od sedam dana. Ispitni su termini ponuđeni i za predmete na kojima ima studenta koji nisu položili predmet.

Nastavnici su pazili da termini ispita budu raspoređeni tijekom čitavoga ispitnoga roka, kako se ne bi dogodilo da u istom danu budu zakazani ispiti za dva ili više obveznih predmeta iste studijske godine iz istoga semestra. Molimo studente da jave nastavnicima o kojima je riječ ako je na nekim predmetima zaostalo preklapanje vremena izlaska na ispit.

Podsjećaju se studenti da je prije izlaska na ispit mudro iskoristiti konzultacije s profesorom. Nastavnici i suradnici primaju studente najmanje sat vremena svaki tjedan za vrijeme nastave i za vrijeme ispitnih rokova, fizički u vrijeme naznačeno pred kabinetom i na mrežnim stranicama ili prema dogovoru na daljinu. 

Pozivaju se studenti da na vrijeme odjave ispit na koji ne kane izaći, za svoje dobro i iz obzira prema drugim kolegama. Naime, u zadnje vrijeme porastao je broj ispita na koje se studenti ne pojave, pa je sve češće polaganje po četvrti put (tada pred tročlanim povjerenstvom) i nepotrebno dovođenje u pitanje prava na nastavak studiranja.

Svima želim dobru pripremu i što uspješniji zimski ispitni rok.

Dario Vučenović

prodekan za nastavu i studente

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic