Objavljeno: 22. 11. 2021. u 13:51
Tomislav Rapić

Drage kolegice i kolege,

ovim putem Vas sve pozivamo na 1. FHS - ART simpozij koji je otvorio naš poznati fotograf i pisac Zoran Filipović Zoro, a niz nastavlja suvremeni umjetnik i profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Rijeci Đorđe Jandrić.

Predavanje profesora Jandrića održati će se u petak, 26. studenog s početkom u 12 sati u Knjižnici Fakulteta Hrvatskih studija. Nakon kratkog izlaganja, profesor će odgovarati na pitanja koja slobodno možete pripremiti.

"Sve je skulptura", naziv je predavanja, a ujedno i ime izložbe koju je prof. Jandrić otvorio u Centru savremene umjetnosti u Podgorici 11. studenog ove godine. To je samo jedna u nizu samostalnih izložbi našega umjetnika, a više o njegovom radu možete pročitati u nastavku:

Đorđe Jandrić rođen je 7. prosinca 1956. u Zadru. 1975. upisao studij arhitekture na Sveučilištu u Zagrebu koji prekida 1978. kada na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu upisuje Nastavnički odjel te studij povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu u

Zagrebu. Diplomirao je 1985. i stekao zvanje profesora likovnog odgoja i likovnih umjetnosti. Od 1985. do 1991. radi kao nastavnik u osnovnoj i srednjim školama. 1998. počinje raditi na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu a od 2007. predaje na Katedri za kiparstvo Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci u zvanju izvanrednog profesora.

Od 1986. član je Hrvatskoga društva likovnih umjetnika u Zagrebu, a od 1993. do 1998. Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Od 1981. redovito izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu, a za svoje je radove nagrađivan visokim nagradama. Autor je više kazališnih, televizijskih i filmskih scenografija i jednog kratkometražnog eksperimentalnog filma.

Veselimo se Vašem dolasku!

Plakat simpozija može pogledati ovdje.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic