Objavljeno: 5. 11. 2021. u 14:27
Josip Papak

Poštovani kolegice i kolege, dragi studenti i nastavnici Fakulteta hrvatskih studija,

svjedoci smo složenosti situacije prouzročene virusom zvanim SARS-CoV-2. Fakultet hrvatskih studija daje sve od sebe kako bi se svima pružili sigurni uvjeti i visoka razina kvalitete akademskoga života. Međutim, da bi se to uspješno ostvarilo, potrebna je suradnja svih nas. Zajedničkim snagama i razboritim postupanjem sudjelujemo u zaštiti zdravlja sebe i svih koji su na različite načine s nama povezani. Udruženim naporima i savjesnim odnosom stvaramo zaštićeno okružje u kojem svi mogu uživati, raditi na sebi i rastu svojih sposobnosti, umijeća i znanja. Budimo svijetao primjer svima kako javnozdravstvene prilike i bolest ne mogu i ne će slomiti sveučilišni duh. 

Podsjećam na Naputak o održavanju nastave u akademskoj godini 2021./2022. (https://www.hrstud.unizg.hr/obavijesti?@=21g2m#news_112402) koji je Fakultetsko vijeće donijelo 6. rujna 2021. Također, skrećem pozornost na Preporuke Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo za održavanje nastave na visokim učilištima donesene 2. rujna 2021. (https://www.hrstud.unizg.hr/_news/41605/Preporuke_HZJZa_za_odrzavanje_nastave_2.9.2021..pdf).

Stoga molim studente i nastavnike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom dodiru sa zaraženim da se najprije jave na kvaliteta@fhs.hr. Tamo će biti upućeni na daljnje korake. Molim da se pridržavate toga redoslijeda. Fakultet hrvatskih studija u stalnom je kontaktu s liječnikom iz Ureda za zaštitu zdravlja studenata Sveučilišta u Zagrebu i pratimo epidemiološko stanje. Zato nam je važno znati kako možemo računati na vašu suradnju.

Hvala svima na dosadašnjem angažmanu i nadamo se kako ćemo i dalje svojim ponašanjem i rezultatima biti primjer drugima.

Vaš prodekan za nastavu i studente

Dario Vučenović

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic