Objavljeno: 24. 6. 2021. u 14:24
Josip Papak

Prvi digitalni popis stanovništva na području Republike Hrvatske provest će se u dvije faze. Prva faza Popisa, faza samopopisivanja prijavom u sustav e-Građani, trajat će od 13.do 16. rujna, a druga faza, provedba terenskog popisivanja, u kojoj će sudjelovati popisivači i kontrolori, od 27. rujna do 17.listopada 2021.

Popisivači će popisivati sve popisne jedinice koje se nisu samostalno popisale u prvoj fazi metodom osobnog intervjua sa stanovništvom s pomoću elektroničkih uređaja te će evidentirati uspješno popisane jedinice u prvoj fazi Popisa. Kontrolori će, među ostalim, nadzirati rad popisivača te im davati smjernice za rad.

Popisivanje u navedenom razdoblju zahtijeva puni dnevni angažman popisivača i kontrolora (uključujući subote i nedjelje) te je nužan preduvjet da kandidat za popisivača ili kontrolora u tom razdoblju nema drugih obveza.

Zainteresirani kandidati za sudjelovanje u Popisu trebaju na mrežnim stranicama Popisa (www.popis2021.hr) popuniti prijavu za popisivača/kontrolora, odgovoriti na pitanja o osobnim podacima, iskustvu u poslovima anketiranja, informatičkoj pismenosti te na demografska pitanja.

Rok za podnošenje prijava je od 23. lipnja do 15. srpnja 2021. Kandidat može samo jedanput popuniti prijavu. Pri popunjavanju prijave obavezan je priložiti obostrano skeniranu fotokopiju osobne iskaznice.

Uvjeti za prijavu kandidata za popisivača/kontrolora jesu: državljanstvo Republike Hrvatske s prebivalištem ili reguliranim boravištem u Republici Hrvatskoj, navršenih 18 godina u trenutku popunjavanja prijave, završeno najmanje srednjoškolsko obrazovanje, poznavanje rada na računalu i valjana adresa elektroničke pošte.

Bodovnu prednost pri odabiru kandidata ostvaruju kandidati koji imaju višu razinu obrazovanja,iskustvo rada na prijašnjim popisima/anketama, dobro poznaju rad na računalu, nezaposleni i studenti te kandidati koji imaju mogućnost korištenja vlastitoga prijevoznoga sredstva za vrijeme Popisa.

Odabrani kandidati obavezni su sudjelovati na on-line obuci radi upoznavanja s metodologijom i organizacijom Popisa.

 

Javni poziv za popisivače i kontrolore za provedbu Popisa stanovništva

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic