Objavljeno: 10. 12. 2018. u 11:19
Administrator

Prenosimo, uz komentar, tekstualni sadržaj stranice: https://www.srce.unizg.hr/office365

TKO MOŽE KORISTITI OFFICE 365?

Office 365 mogu koristiti svi koji posjeduju AAI@EduHr elektronički identitet uz uvjet da se njihova matična ustanova registrirala za korištenje usluge.

Komentar: Dakle, svaki student fakulteta može rabiti Office 365 od trenutka upisa i preuzimanja AAI@EduHr elektroničkog identiteta, sve do istjeka studentskih prava; odnosno svaki djelatnik od preuzimanja AAI@EduHr elektroničkog identiteta.

TKO OMOGUĆAVA KORIŠTENJE USLUGE OFFICE 365?

Korištenje usluge javnim visokim učilištima i javnim znanstvenim institutima u Hrvatskoj omogućava Ministarstvo znanosti i obrazovanja temeljem Ugovora za najam korištenja Microsoftovih programskih proizvoda za javna visoka učilišta i javne znanstvene institute u Republici Hrvatskoj.

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce) izradio je programsku podršku za jednostavan pristup usluzi uporabom AAI@EduHr elektroničkog identiteta.

Koji su proizvodi uključeni?

https://www.srce.unizg.hr/microsoft-office-365/sto-ukljucuje-office-365

 

Računalna služba povremeno dobiva upite o besplatnom softveru, slijedi jedna varijanta upita:

"Dobio sam informaciju da studenti dobivaju besplatne Windowse preko fakulteta. Je li to točno? Prvo sam saznao da imamo pravo na besplatan Office 365 paket, pa onda za Windowse."

Besplatni uredski paketi: Studenti imaju pravo na besplatan Office 365 paket. 

Postoji više drugih besplatnih paketa uredskih alata (besplatnih za sve, ne samo za studente), npr. mrežni (web) poput Googleovog (https://www.google.com/intl/hr_HR/docs/about/), ili za instalaciju na računalo: Libre Office.
 

Besplatni operacijski sustav: Ako Vam je potreban besplatan operacijski sustav, najbolji izbor je Linux: Linux Mint 19 Cinnamon: Najbolji Linux desktop za u ured i dom.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic