O djelatniku
izv. prof. dr. sc. Rona Bušljeta Kardum
Zvanje:izvanredni profesor
Lokacija: Zgrada knjižnice
Konzultacije:

Utorak, 11-12 sati

E-mail: E-mail
Odsjek: ODSJEK ZA ODGOJNO-OBRAZOVNE ZNANOSTI
Godina diplomiranja:2003.
Godina doktoriranja:2012.
Na odjelu od:2007.

Nastava

diplomski

Životopis

Rođena je 1980. u Slavonskom Brodu. Studirala je povijest na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu gdje je i diplomirala 2003. U razdoblju od 2003. do 2007. radi kao profesor povijesti na III. gimnaziji u Zagrebu te je, ujedno, bila mentor studentima na hospitacijama i pripravniku za stručni ispit. Poslijediplomski studij povijesti na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu upisuje 2006. Od 2007. zaposlena je na Hrvatskim studijima kao znanstveni novak u suradničkom zvanju asistenta na znanstvenom projektu Interkulturalna ishodišta pedagoške misli i odgojnog djelovanja u Hrvata. Dodatnu pedagošku edukaciju stječe na Poslijediplomskom studiju pedagogije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u razdoblju od 2009. do 2011. Znanstveno i stručno se usavršavala na Georg Eckert institutu za međunarodno istraživanje udžbenika (Georg–Eckert–Institut für internationale Schulbuchforschung), Braunschweig, Njemačka (2010 i 2012). Doktorirala je 2012. na temu Recepcija didaktičko-metodičkih inovacija u hrvatskim gimnazijskim udžbenicima povijesti od 2003. do 2008. godine. 2013. postaje član Međunarodnog savjetodavnog odbora (International Advisory Board) za Međunarodnu konferenciju o obrazovanju i novim tehnologijama učenja (EDULEARN). Sudjelovala je na više znanstvenih skupova u Hrvatskoj i inozemstvu te je objavila članke u domaćim i međunarodnim časopisima. Znanstveni interesi: didaktika, metodika nastave te istraživanje svih aspekata udžbenika.

 

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic